6 KİŞİLİK
3,5-4 su bardağı un
1 tutam tuz
75 gr tereyağı
3 tatlı kaşığı
kıyılmış taze biberiye
1 çırpılmış yumurta
Üzeri
İçin
1 çırpılmış yumurta
Çörek otu
Hazırlanışı
Fırını önceden 200
derecede ısıtın. Un, tuz, tereyağı, acı biber, biberiye ve
yumurtayı hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Hamuru 15 dakika
buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zemine
alın. Tekrar yoğurup iki parça yağlı kağıt arasında 3 mm
kalınlığında açın. Tırtıklı bir hamur kesme aleti kullanarak
hamuru 7.5 x2.5 cm ölçüsünde dikdörtgenler şeklinde kesin.
Fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
Ilık olarak servis yapın.