8 KİŞİLİK

kek tarifleri
Malzemeler
2 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı elenmiş un

Üzeri İçin
Pudra şekeri
Kavun

Hazırlanışı
Yumurta, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Kek harcını yağlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Küçük bir dondurma kaşığıyla kavundan yuvarlak parçalar çıkartın. Soğuyan kekinizi servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin. Ortasındaki boş kısma yuvarlak çıkarttığınız kavunları yerleştirip servis yapın.

Related Posts:

  • Minik Çikolatalı Kekler Malzemeler 190 gr. un Yarım su bardağı kakao 3/4 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu 150 gr. tereyağı 100 gr. esmer şeker 100 gr. toz şeker 3 ad. yumurta 1 çay kaşığı vanilya 60 gr. … Read More
  • Tavada Çikolatalı Kek Malzemeler 55 gr. tereyağı 125 gr. su 55 gr. fındık yağı 60 gr. süt 25 gr. kakao 155 gr. un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilya 150 gr. toz şeker 1 ad. yumurta Ganaj İçin 200 g… Read More
  • Şeker Hamuru Kaplı Minik Çikolatalı Kekler Malzemeler 190 gr. un Yarım su bardağı kakao 3/4 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu Tuz 150 gr. tereyağı 100 gr. esmer şeker 100 gr. toz şeker 3 yumurta 1 çay ka… Read More
  • Meyveli Kek Malzemeler Keki için 5 ad. yumurta 2 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı sıcak su 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 çay bardağı un 1 paket vanilya Kreması için 140 gr. krem peynir 85 gr. tereyağı … Read More
  • Tuzlu Kek Malzemeler 2 ad. yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 150 gr. beyaz peynir Tuz Yarım demet maydanoz 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Susam Çörek otu Hazırlanışı Yumurta, y… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV