6 KİŞİLİK
Malzemeler

Tabanı İçin
1,5 su bardağı hurma
1 su bardağı tuzsuz badem
1 tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya esansı

Dolgusu İçin
1 tatlı kaşığı tereyağı
10 minik akça armut
2-3 dal taze kekik
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı
Hurmaların içindeki çekirdeklerini çıkartın. Tabanı için hazırlamış olduğunuz malzemeyi rondodan geçirin. Tart kalıbınızın tabanına bastırarak yayın.
Dolgusu için, bir tavada tereyağını eritin. Armutları ikiye bölün ve tavaya alın. Bal ve taze kekik dallarını ekleyin. Birkaç dakika armutları ezmeden soteleyin ve ateşten alın. Ilınmasını bekleyin. Armutları tart tabanının üzerine dağıtın. Taze kekik dallarıyla süsleyin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV