6
KİŞİLİK
Malzemeler
Tabanı
İçin
1,5
su bardağı hurma
1
su bardağı tuzsuz badem
1
tutam tuz
1
çay kaşığı vanilya esansı
Dolgusu
İçin
1
tatlı kaşığı tereyağı
10
minik akça armut
2-3
dal taze kekik
3
yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Hurmaların
içindeki çekirdeklerini çıkartın. Tabanı için hazırlamış
olduğunuz malzemeyi rondodan geçirin. Tart kalıbınızın tabanına
bastırarak yayın.
Dolgusu
için, bir tavada tereyağını eritin. Armutları ikiye bölün ve
tavaya alın. Bal ve taze kekik dallarını ekleyin. Birkaç dakika
armutları ezmeden soteleyin ve ateşten alın. Ilınmasını
bekleyin. Armutları tart tabanının üzerine dağıtın. Taze kekik
dallarıyla süsleyin.
Afiyet
olsun.