8 KİŞİLİK
Malzemeler
600 gr konserve vişne
55 gr toz şeker
150 gr bitter çikolata
300 gr labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kiraz likörü
8 orta boy mereng (beze)

Hazırlanışı
Vişnelerin suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve vişnelerin ılınmasını bekleyin. Çikolatayı parçalara ayırarak kırın ve benmari usulü eritin. Labne peyniri, pudra şekeri ve kiraz likörünü bir kaseye koyup karıştırın. Merengleri küçük parçalar şeklinde kırın. Şekerle pişirilmiş vişne, mereng parçaları ve peynirili karışımı kuplara doldurun. Eritilmiş çikolatayı üzerlerinde gezdirin.

Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Vişneli Kup 8 KİŞİLİK Malzemeler 600 gr konserve vişne 55 gr toz şeker 150 gr bitter çikolata 300 gr labne peyniri 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı kiraz likörü 8 orta boy mereng (beze) Hazırlanışı Vişne… Read More
  • Mascarpone Peynirli Çilekli Tatlı Malzemeler 150 gr. labne peyniri 150 gr. mascarpone peyniri 50 gr. süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı vanilya özütü Üzeri İçin 200 gr. çilek Nane yaprakları Hazırlanışı Peynirleri ve süzme yoğurdu bir kaba al… Read More
  • Bardakta Elma Tatlısı Malzemeler 2 tatlı kaşığı esmer şeker 1 ad. çubuk tarçın 4 tane karanfil 1 kahve fincanı su 4 ad. orta boy elma 2 su bardağı yağsız süt 1 paket çilekli puding 200 gr. mascarpone peyniri 4 dilim h… Read More
  • Kedidili Bisküvili Çilekli Kup Malzemeler 200 gr. labne peyniri 200 gr. süzme yoğurt 1 çay bardağı bal 10 ad. kedidili bisküvi 250 gr. çilek 100 gr. ahududu 1 su bardağı portakal suyu 100 ml. krema Hazırlanışı Labne peyniri, sü… Read More
  • Hurmalı Avokadolu Kup 4 Kişilik Malzemeler 100 gr. hurma 2 ad. olgun avokado 35 gr. Kakao Portakalı Lezzetlendirmek İçin 2 ad. portakal 175 gr. bal 2 ad.çubuk tarçın 6 ad. kakule 3 tane karanfil 2 yemek kaşığı su Antep… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV