6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
Hamur için
100 gr. Tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
4 enginar
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 soğan
100 ml. krema
Yarım demet dereotu
Hazırlanışı
Enginarlı harç için,
soğanı kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Enginarları küçük
küçük kesip zeytinyağına ilave edin. Birkaç dakika kavurun
sonra çok az su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Kıyılmış dereotunu ve kremayı ilave edip karıştırın. Tavayı
ocaktan alıp harcı ılındırın.
Tart hamuru için, ayçiçek
yağı, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu kaba koyup
karıştırın ve yoğurun. Hamuru 33 santim çapında açıp içi
yağlanmış 30 santim çapında tart kalıbının içine yayın.
Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin. Üzerine yağlı
kağıt koyup kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 15 dakika pişirin.
Tart hamurunun üzerinde
bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı alıp iç harcı tart hamurunun
üzerine yayın. Sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık
olarak servis edin.
Afiyet olsun