6-8 KİŞİLİK

Malzemeler

Hamur için
100 gr. Tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için
4 enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
100 ml. krema
Yarım demet dereotu

Hazırlanışı
Enginarlı harç için, soğanı kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Enginarları küçük küçük kesip zeytinyağına ilave edin. Birkaç dakika kavurun sonra çok az su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotunu ve kremayı ilave edip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın.

Tart hamuru için, ayçiçek yağı, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu kaba koyup karıştırın ve yoğurun. Hamuru 33 santim çapında açıp içi yağlanmış 30 santim çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin. Üzerine yağlı kağıt koyup kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı alıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV