6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
6 baklava yufkası
Ayçiçekyağı
Susam

İç Harcı İçin
3 patlıcan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
50 ml krema
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
İç harcı hazırlamak için patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İçlerini çıkarıp çatalla ezin. Limon suyu, kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Krema ve zeytinyağını ilave edin. Baklava yufkalarını muska şekline getirebilmek için dört parmak kalınlığında kesin. Üzerlerine ayçiçekyağı sürün. Patlıcanlı harcı yufkanın bir kenarına ekleyip muska şeklinde katlayın. Fırın tepsisine dizip üzerine hafifçe ayçiçekyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV