6-8
KİŞİLİK
Malzemeler
6
baklava yufkası
Ayçiçekyağı
Susam
İç
Harcı İçin
3
patlıcan
1
diş sarımsak
3
yemek kaşığı zeytinyağı
1
yemek kaşığı limon suyu
50
ml krema
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı
İç
harcı hazırlamak için patlıcanları közleyip kabuklarını
soyun. İçlerini çıkarıp çatalla ezin. Limon suyu, kıyılmış
sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Krema ve
zeytinyağını ilave edin. Baklava yufkalarını muska şekline
getirebilmek için dört parmak kalınlığında kesin. Üzerlerine
ayçiçekyağı sürün. Patlıcanlı harcı yufkanın bir kenarına
ekleyip muska şeklinde katlayın. Fırın tepsisine dizip üzerine
hafifçe ayçiçekyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış
180
derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet
olsun.