6 KİŞİLİK
Malzemeler
1,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı
kabartma tozu
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı
tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
esansı
Yarım su bardağı sütlü
damla çikolata
450 gr. Frenk üzümü
Üzeri İçin
Çırpılmış krema
Frenk üzümü
Hazırlanışı
Bir kabın içine un,
kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırın. Başka bir kapta
tereyağı, yoğurt ve toz şekeri bir mikser ile çırpın.
Yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çırptığınız
yumurtalar kabarmaya başlayınca süt ve vanilya esansını ekleyin.
Önceden hazırlamış olduğunuz unlu karışımı ekleyip mikserin
düşük ayarında çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı ilave
edip tahta kaşıkla karıştırın. Kek harcınızı yağlı kağıt
yerleştirilmiş bir kalıba alın. Üzerine Frenk üzümlerini
ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri
kızarıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Çırpılmış
krema ve Frenk üzümü ile süsleyerek soğuk servis yapın.