8 KİŞİLİK
Malzemeler
Tart Hamuru İçin
25 gr. kakao
60 gr. esmer şeker
1 tutam tuz
100 gr. tereyağı
1 yumurta
60 ml. soğuk su
Kek Hamuru İçin
70 gr. esmer şeker
45 gr. tereyağı
1 yumurta 4 gr. kabartma
tozu
100 gr. Un
Çikolatalı Krema
İçin
160 gr. krema
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata
Üzeri İçin
3 ad. armut
50 gr. çiğ kabuksuz
badem
Servis İçin
Kayısı reçeli
Hazırlanışı
Derin bir kabın içinde
un, kakao, şeker, tuz ve tereyağını çırpın. Yumurta ve soğuk
suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç film ile kapatıp 30 dak.
dinlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz hamuru tart kalıbınızdan
biraz daha büyük şekilde açın ve hamuru kalıba yerleştirin.
Kalan kısımları merdane yardımıyla kalıptan çıkarın. Hamuru
30 dak. daha dinlendirin. Sonra bir çatal yardımıyla delikler açın
ve 15 dak. bekletin.
Çikolatalı krema için
kremayı ısıtın ve içine çikolataları ilave edip çikolatalar
iyice eriyene kadar karıştırın.
Kek hamuru için esmer
şeker, tereyağı ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın.
Ayrı bir kapta karıştırdığınız kabartma tozu ve unu ilave
edip karıştırın. Çikolatalı kremayı da ekleyip karıştırın.
Kek harcını kalıba
yaydığınız tart hamurunun üzerine dökün. Armutları soyup
kesikler atın. Tartın dört tarafına yerleştirin. Üzerine badem
serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dak. pişirin.
Küçük bir sos tenceresinde erittiğiniz kayısı reçelini tartın
üzerine sürün.
Afiyet olsun.