8 KİŞİLİK

Malzemeler

Tart Hamuru İçin
225 gr. un
25 gr. kakao
60 gr. esmer şeker
1 tutam tuz
100 gr. tereyağı
1 yumurta
60 ml. soğuk su

Kek Hamuru İçin
70 gr. esmer şeker
45 gr. tereyağı
1 yumurta 4 gr. kabartma tozu
100 gr. Un

Çikolatalı Krema İçin
160 gr. krema
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata

Üzeri İçin
3 ad. armut
50 gr. çiğ kabuksuz badem

Servis İçin
Kayısı reçeli

Hazırlanışı
Derin bir kabın içinde un, kakao, şeker, tuz ve tereyağını çırpın. Yumurta ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç film ile kapatıp 30 dak. dinlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük şekilde açın ve hamuru kalıba yerleştirin. Kalan kısımları merdane yardımıyla kalıptan çıkarın. Hamuru 30 dak. daha dinlendirin. Sonra bir çatal yardımıyla delikler açın ve 15 dak. bekletin.
Çikolatalı krema için kremayı ısıtın ve içine çikolataları ilave edip çikolatalar iyice eriyene kadar karıştırın.
Kek hamuru için esmer şeker, tereyağı ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın. Ayrı bir kapta karıştırdığınız kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. Çikolatalı kremayı da ekleyip karıştırın.
Kek harcını kalıba yaydığınız tart hamurunun üzerine dökün. Armutları soyup kesikler atın. Tartın dört tarafına yerleştirin. Üzerine badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dak. pişirin. Küçük bir sos tenceresinde erittiğiniz kayısı reçelini tartın üzerine sürün.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV