6-8 KİŞİLİK
4 ad. yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Krema İçin
200 gr. tatlı lor peyniri
100 g. mascarpone peyniri
3 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı
vanilya
Üzeri İçin
1 paket krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Yumurtalar ve şekeri bir
kaba alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser ile
çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip yavaşça
karıştırın. Harcı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine
yayıp önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 10
dakika pişirin. Pişen keki yağlı kağıtla birlikte fırından
çıkarın ve sıcağı geçince rulo şeklinde sarıp soğumaya
bırakın.
Kremayı hazırlamak için
tarifte verdiğimiz malzemeleri bir kaba alarak çırpın. Rulo
yapmış olduğunuz ve soğumuş olan keki yavaşça açın. İçine
hazırladığınız kremadan koyarak tekrar rulo şeklinde sarın.
Üzerinin kreması için
krem şanti ve soğuk sütü çırpıp kekin üzerine sürün.
Üzerini pürüzsüzleştirin.
Afiyet olsun.