4-6 Kişilik
Malzemeler
2 ad. orta boy patates
125 gr. tereyağı
200 gr. un
Tuz
Üzeri İçin
300 gr. mantar
200 gr. labne peyniri
1 ad. soğan
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı
Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın ve püre yapın. Tuz ekleyin. Tereyağını ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 30 dak. buzdolabında bekletin. 3-4 mm. kalınlığında hamuru açın. Hamurdan yuvarlaklar keserek mini muffın kalıplarının içerisine hafifçe bastırarak yerleştirin. Hamurların üstüne birer parça yağlı kağıt ve kuru bakliyat ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dak. pişirin. Hamurların üstünden yağlı kağıt ve bakliyatları alın. 5 dak. daha pişirin. Soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp şeklinde doğradığınız mantarları da ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın. Mantarlı karışıma labne peynirini ekleyip karıştırın. Tartöletleri kalıplardan cıkarıp içlerine hazırladığınız karışımı ekleyin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV