2 ad. orta boy patates
125 gr. tereyağı
200 gr. un
Tuz
Üzeri İçin
300 gr. mantar
200 gr. labne peyniri
1 ad. soğan
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Patateslerin kabuğunu
soyup haşlayın ve püre yapın. Tuz ekleyin.
Tereyağını ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 30 dak. buzdolabında bekletin. 3-4 mm.
kalınlığında hamuru açın. Hamurdan yuvarlaklar keserek mini
muffın kalıplarının içerisine hafifçe bastırarak yerleştirin.
Hamurların üstüne birer parça yağlı kağıt ve kuru bakliyat
ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dak.
pişirin. Hamurların üstünden yağlı kağıt ve bakliyatları
alın. 5 dak. daha pişirin. Soğanı kıyıp zeytinyağında
pembeleşinceye kadar kavurun. Küp şeklinde doğradığınız
mantarları da ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları
ekleyin. Soğumaya bırakın. Mantarlı karışıma labne peynirini
ekleyip karıştırın. Tartöletleri kalıplardan cıkarıp içlerine
hazırladığınız karışımı ekleyin.
Afiyet
olsun.