4 Kişilik
Malzemeler

4 ad. portakal
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
5 ad. çilek
2 ad. kivi
1 ad. muz
1 ad. armut
Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı
Portakalların üst kısımını keserek bir kapak açın. İçini boşaltın. Çıkardığınız portakal parçalarını küçük parçalar şeklinde doğrayın ve bir kaba koyun. Gene kabın içine tüm meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayıp karıştırın. Elde ettiğiniz portakal kaselerini bir tencereye alın. Şeker ve suyu ekleyip 5-10 dakika pişirin. Tencereden alıp soğumaya bırakın. Kabın içinde karıştırmış olduğunuz tüm meyveleri portakal kaselere dondurmayla birlikte paylaştırın.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Portakal Kaselerinde Dondurmalı Meyve Salatası 4 Kişilik Malzemeler 4 ad. portakal 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı su 5 ad. çilek 2 ad. kivi 1 ad. muz 1 ad. armut Vanilyalı dondurma Hazırlanışı Portakalların üst kısımını keserek bir k… Read More
  • Limonlu Sorbe 6 KİŞİLİK Malzemeler 275 gr. toz şeker 600 ml. su 1 ad. limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı limon suyu 30 gr. pudra şekeri Süslemek İçin Limon kabukları Nane yaprağı Hazırlanışı Toz şeker… Read More
  • Truffle Dondurma Malzemeler 200 ml. krema 250 gr. bitter çikolata 150 gr. kek 200 gr. bitter çikolata Antep fıstıklı, çilekli ve çikolatalı dondurma Külah Yassı ahşap çubuklar Hazırlanışı Kremayı bir tencereye alıp ıs… Read More
  • Selede Krokanlı Zencefilli Dondurma Malzemeler 250 gr. vanilyalı dondurma Krokan için 50 gr. soyulmuş badem 170 gr. toz şeker 2 yemek kaşığı su Sepetler için 25 gr. tereyağı 1 yemek kaşığı bal 30 gr. toz şeker 1/4 tatlı kaşığı… Read More
  • Pirinçli Dondurma Malzemeler 1/4 su bardağı kırık pirinç 1 tatlı kaşığı vanilya 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı toz şeker 2,5 su bardağı süt 50 gr. çikolata ruloları Çilek, Frambuaz Nane yaprağı Hazırlanışı Piri… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV