3 su bardağı un
200 gr. margarin
1 ad. yumurta
1 tatlı kasığı yaş
maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 ad. yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek
otu
Hazırlanışı
Unu eleyin ve bir kabın
içinde ortasını çukur olacak şekilde açın. Mayayı ilave edip
ılık su ile ezin. Yumurta, tuz ve margarini ilave edip yoğurun.
Hamuru dinlenmeye bırakın ama üzerini nemli bir bezle örtmeyi
unutmayın. 30 dak. mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparın. İnce bir şekilde ( kalem kalınlığı )
silindir yapıp iki ucunu birleştirin. Fırın tepsisine dizip
üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun