Malzemeler
2 tatlı kaşığı esmer
şeker
1 ad. çubuk tarçın
4 tane karanfil
1 kahve fincanı su
4 ad. orta boy elma
2 su bardağı yağsız
süt
1 paket çilekli puding
200 gr. mascarpone peyniri
4 dilim hazır kızartılmış
ekmek dilimleri
Yarım su bardağı iri
çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
Bir tencerenin içinde su,
şeker, tarçın ve karanfili kaynatın. Elmaların kabuklarını
soyup orta kısımlarını oyduktan sonra tencereye ilave edip
yumuşayana kadar haşlayın. Hiç su kalmayana kadar elmaları
pişirmeye devam edin. Elmalar haşlandıktan sonra biraz soğumasını
bekleyin ve içlerine ufalanmış cevizi doldurun. Pudingi sütle
pişirmeye başlayın. Mascarpone peynirini ilave edip iyice
karıştırın. Bardaklara birkaç kaşık pudingli karışımdan
paylaştırın. Pudinglerin üzerine kızartılmış ekmekleri
ekleyin. Ekmeklerin üzerine elmaları yerleştirin.
Afiyet olsun.