Malzemeler
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 ad. çubuk tarçın
4 tane karanfil
1 kahve fincanı su
4 ad. orta boy elma
2 su bardağı yağsız süt
1 paket çilekli puding
200 gr. mascarpone peyniri
4 dilim hazır kızartılmış ekmek dilimleri
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı
Bir tencerenin içinde su, şeker, tarçın ve karanfili kaynatın. Elmaların kabuklarını soyup orta kısımlarını oyduktan sonra tencereye ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Hiç su kalmayana kadar elmaları pişirmeye devam edin. Elmalar haşlandıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve içlerine ufalanmış cevizi doldurun. Pudingi sütle pişirmeye başlayın. Mascarpone peynirini ilave edip iyice karıştırın. Bardaklara birkaç kaşık pudingli karışımdan paylaştırın. Pudinglerin üzerine kızartılmış ekmekleri ekleyin. Ekmeklerin üzerine elmaları yerleştirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV