Hamur için
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
3 ad. kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 dal dereotu
50 ml. krema
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Harç için, kabakların kabuklarını
soymadan ince dilimleyin. Soğanı kıyıp zeytinyağında kavurun.
Kabak dilimlerini ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış
dereotu ve kremayı ilave edip karıştırın. Tavayı ocaktan alın
ve harcı dinlendirin.
Tart hamuru için, tereyağı, ayçiçek
yağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu kaba alıp karıştırın
ve yoğurun. Hamuru 35 cm. çapında açıp içi yağlanmış 30 cm
çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan
kısımları bıçakla kesin. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip
kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15
dak. pişirin. Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve
bakliyatı kaldırıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın.
Sıcak fırında 25 dak daha pişirin.
Afiyet olsun.