Malzemeler
Hamur için
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için
3 ad. kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 dal dereotu
50 ml. krema
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Harç için, kabakların kabuklarını soymadan ince dilimleyin. Soğanı kıyıp zeytinyağında kavurun. Kabak dilimlerini ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış dereotu ve kremayı ilave edip karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve harcı dinlendirin.
Tart hamuru için, tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru 35 cm. çapında açıp içi yağlanmış 30 cm çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dak. pişirin. Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı kaldırıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Sıcak fırında 25 dak daha pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV