Pavlova için
8 yumurta akı
440 gr. pudra sekeri
1 tutam tuz
Krema için
400 ml. krema
1 çay bardağı pudra
şekeri
Arası ve üzeri
için
Ahududu - Frenk üzümü –
Çilek
Hazırlanışı
Pavlovayı hazırlamak
için yumurta aklarını 3 dak. mikser ile çırpın. Şekeri yavaş
yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurta ve şeker iyice
kabardıktan sonra yağlı kağıtlı fırın tepsisine eşit 3
yuvarlak olacak şekilde dökün. Fırının kapağını hafif açık
bırakarak önceden ısıtılmış 110 derece fırında bir saat
pişirin. Pavlovalarınız soğuduktan sonra fırından çıkartın.
Krem ile pudra şekerini birlikte bir kapta çırpıp ilk pavlova
katının üzerine yayın. Üzerine meyvelerden yerleştirip diğer
pavlovayla meyvelerin üzerini kapatın. Pavlovamız üç kat olacak
şekilde aynı işlemi tekrarlayın. En üste çok az krema sürüp
bol meyve ile süsleyin.
Afiyet olsun.