4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı
ayçiçekyağı
1 yumurta akı -
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz
şeker
Yarım su bardağı ılık
su
20 gr. yaş maya
Eritilmiş tereyağı
Beyaz peynir
Yumurta sarısı
Süt
Susam
Hazırlanışı
Poğaçanın iç harcı
için beyaz peyniri rendeleyin. Unu eleyip ortasını çukur şeklinde
açın. Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, tuz ve şekeri ilave
edin. Yaş mayayı ılık suda eritip kaışıma ekleyin. Malzemeyi
yumuşak kıvamlı bir hamur olarak yoğurun. Hamuru bekletmeden 8
parçaya ayırın. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde
açın. Üzerlerine fırçayla tereyağı sürüp üst üste dizin
(en üstteki hamurun üzerine tereyağı sürmeyin). Kat kat dizilmiş
hamurları merdaneyle 35 santim çapında açın. 8-10 tane üçgen
parça şeklinde kesin. Uzun olan kenarından başlayarak uca doğru
gevşek bir şekilde sarın, Yağlanmış fırın tepsisine dizip
mayalanması için 1 saat bekletin. Üzerlerine çok az süt
eklenerek çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpip
önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet osun.