12 hazır kızartılmış
tuzsuz ekmek dilimleri
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 lt. süt
6 yemek kaşığı toz
şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
15 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı mısır
nişastası
Antep fıstığı
Hazırlanışı
Su ve şekeri tencerede
kaynatın. Kaynadıktan 5 dak. sonra ocağı kapatarak 10 dak.
dinlendirin. Bir bor cam kabına tuzsuz ekmek dilimlerini dizin.
Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün. Süt,
şeker, nişasta ve unu kapta karıştırın. Karışım koyulaşana
ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ilave
edip 3 dak. daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dak.
dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün.
Küçük kesilmiş Antep fıstığıyla
süsleyin.
Afiyet olsun.