Malzemeler
12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 lt. süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
15 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Antep fıstığı

Hazırlanışı
Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dak. sonra ocağı kapatarak 10 dak. dinlendirin. Bir bor cam kabına tuzsuz ekmek dilimlerini dizin. Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu kapta karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ilave edip 3 dak. daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dak. dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Küçük kesilmiş Antep fıstığıyla süsleyin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV