Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
100 gr. haşhaş ezmesi

Hazırlanışı
Yaş mayayı hamur bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçaları yufka şeklinde açın. Üzerlerine haşhaş ezmesi sürüp dört parmak kalınlığında olacak şekilde katlayın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz yerleri farklı yönlere bakacak şekilde burgu şeklinde birbirine dolayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirın.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Sosisli Börek 6 KİŞİLİK Malzemeler 4 su bardağı un 20 gr. yaş maya Yarım su bardağı ılık su 1 ad. Yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç Harcı İçin 6 uzu… Read More
  • Patatesli Ve Kaşarlı Gül Böreği 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 4 ad. yufka Zeytinyağı İç Harcı İçin 3 orta boy patates 1 ad. soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri Hazırla… Read More
  • Erişteli Sebze Böreği 8 KİŞİLİK Malzemeler 250 gr. erişte 4 ad. taze soğan Yarım su bardağı bezelye 1 çay bardağı tane mısır 200 gr. mantar 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar p… Read More
  • Ispanaklı Peynirli Sigara Böreği 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 2 ad. yufka 100 gr. beyaz peynir 500 gr. ıspanak Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Kızartmak İçin Ayçiçeği yağı Hazırlanışı Ispanakları yıkayın ve suyunu süzdürüp ince ince doğrayın… Read More
  • Patlıcanlı Börek 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 6 baklava yufkası Ayçiçekyağı Susam İç Harcı İçin 3 patlıcan 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 50 ml krema Tuz, karabiber Hazırlanışı İç ha… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV