Malzemeler
190 gr. un
Yarım su bardağı kakao
3/4 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
100 gr. toz şeker
3 ad. yumurta
1 çay kaşığı vanilya
60 gr. çikolata
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı kaynar su
120 gr. sütlü damla çikolata
1 su bardağı süt
Beyaz şeker hamuru
Tuz

Hazırlanışı
Bir kabın içinde un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuzu birbirine karıştırın. Başka bir kabın içinde tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. İçine şekerleri ekleyip çırpmaya şekerler tamamen eriyinceye kadar devam edin. Yumurtalar, vanilya, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve sütü ekleyip tüm malzeme iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Malzemelrin hepsi tamamen karıştığında kuru malzemeleri ekleyip bir spatula yardımıyla kanştınn. Kaynar su ve damla çikolatayı ekleyip bir spatula yardımıyla harcı söndürmeden kanştınn. 25 cm çapındaki hafif yağladığınız kek kalıbına harcı alm. Önceden ısıtılmış 180 derece fınnda 35-40 dakika pişirin. Fmndan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan ikiye parçaya kesin. Parçalardan farklı boyutlardaki çember kalıplarla daireler kesin. Şeker hamurunu bir merdane yardımıyla açıp keklerin üzerini kaplayın. Küçük olan kekin alt kısmını sütle ıslatın ve büyük kekin üzerine yapıştırın.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV