Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Zeytin ezmesi

Hazırlanışı
Yaş mayayı bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki parçeya ayırın. Parçaları ince yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine zeytin ezmesi sürün. İki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri bir parmak kalınlığında olacak şekilde katlayın. Kendi çevresinde sararak yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine ayçiçek yağı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV