Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık
su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz
şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
Zeytin ezmesi
Hazırlanışı
Yaş
mayayı bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin.
Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip
karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki
parçeya ayırın. Parçaları ince yufka şeklinde açın.
Yufkaların üzerine zeytin ezmesi sürün. İki parmak kalınlığında
şeritler halinde kesin. Şeritleri bir parmak kalınlığında
olacak şekilde katlayın. Kendi çevresinde sararak
yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip
üzerlerine ayçiçek yağı sürün. 180 derece ısıtılmış
fırında pişirin.
Afiyet
olsun.