Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Zeytin ezmesi

Hazırlanışı
Yaş mayayı bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki parçeya ayırın. Parçaları ince yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine zeytin ezmesi sürün. İki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri bir parmak kalınlığında olacak şekilde katlayın. Kendi çevresinde sararak yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine ayçiçek yağı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Tencere LahmacunuMalzemeler Hamuru için 2 su bardağı un 1 su bardağı su 1 paket instant maya Tuz İç harcı için 1 ad. soğan 200 gr. kıyma Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 ad. domates 6-7 dal… Read More
  • Kahvaltılık BörekMalzemeler 1 ad. soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 7-8 dilim dana füme Yarım kangal sucuk 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz 2 ad. yufka 150 gr. di… Read More
  • Kıymalı Pratik El Açması Börek Malzemeler 4 su bardağı un 2,5 çay bardağı su 3 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç harcı için 250 gr. kıyma 3 ad. soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı … Read More
  • Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek Malzemeler 4 su bardağı un 20 gr. yaş maya Yarım su bardağı ılık su 1 ad. yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 300 gr. r… Read More
  • Şeftalili Çıtır Börek Malzemeler 2 ad. şeftali 5 ad. yufka 20 gr. tereyağı 50 gr. esmer şeker 30 gr. file badem Pudra sekeri Hazırlanışı Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarın. İnce ince dilimleyin. Yufkalardan 12 tane 18 san… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV