Malzemeler

Keki için
5 ad. yumurta
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay bardağı un
1 paket vanilya

Kreması için
140 gr. krem peynir
85 gr. tereyağı
100 ml. krema
250 gr. pudra şekeri
2 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için
2 ad. muz
2 ad. şeftali
6 ad. kayısı
Üzüm
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı
Kek için yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Aklarını bir kaba alıp kabarana kadar çırpın. Başka bir kabda yumurta sarıları, toz şeker ve sıcak suyu çırpın. Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ilave edip çırpmaysürdürün. Yumurta aklarını diğer kaba ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış 20 cm.lik kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dak. pişirin. Fırından alıp soğutun.
Krem peynirli kremayı hazırlamak için krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp çırpın. Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleiyp 2 dak. daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
Muzları yuvarlak, kayısı ve şeftaliyi yarım ay dilimleyip üzümlerle karıştırın. Meyveleri tereyağı ve bal ile hafif karamelize edin. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Krem peynirli kremanın yarısını alt parçanın üzerine yayın. Ilınan karamelize meyvelerin yarısını koyup diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan kremayla kekin üzerini kaplayın. Kalan meyveleri kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV