Keki için
5 ad. yumurta
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıcak
su
2 yemek kaşığı ayçiçek
yağı
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
Kreması için
140 gr. krem peynir
85 gr. tereyağı
100 ml. krema
250 gr. pudra şekeri
2 tatlı kaşığı
vanilya
Üzeri için
2 ad. muz
2 ad. şeftali
6 ad. kayısı
Üzüm
1 tatlı kaşığı
tereyağı
3 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Kek için yumurtaların
sarı ve aklarını ayırın. Aklarını bir kaba alıp kabarana
kadar çırpın. Başka bir kabda yumurta sarıları, toz şeker ve
sıcak suyu çırpın. Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ilave edip
çırpmaysürdürün. Yumurta aklarını diğer kaba ilave edip
spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız
kek harcını yağlanmış 20 cm.lik kalıba boşaltın. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 40 dak. pişirin. Fırından alıp
soğutun.
Krem peynirli kremayı
hazırlamak için krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp
çırpın. Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin.
Vanilyayı ekleiyp 2 dak. daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp
soğutun.
Muzları yuvarlak, kayısı
ve şeftaliyi yarım ay dilimleyip üzümlerle karıştırın.
Meyveleri tereyağı ve bal ile hafif karamelize edin. Soğuyan keki
enine ikiye kesin. Krem peynirli kremanın yarısını alt parçanın
üzerine yayın. Ilınan karamelize meyvelerin yarısını koyup
diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan kremayla kekin üzerini
kaplayın. Kalan meyveleri kekin üzerine yerleştirin. Buzdolabında
bekletin.
Afiyet olsun.