Malzemeler
1 Litre süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
45 gr. tereyağı
Hindistan cevizi
Çikolatalı fındık kreması

Hazırlanışı
Unu bir tencereye alın. Kısık ateşte 7-8 dak. kavurun. Tencereyi ocaktan alıp unu ılındırın. Sütü una yavaşça ilave edip iyice karıştırın. Şekeri ekleyip karışım koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin. 15 dak. çırpın. Kenarları yüksek olan b kalıp yardımıyla parçalar kesin. Yuvarlaklan Hindistan cevizine bulayıp yuvarlayın. Üzerlerine yaban mersinlerini batırın.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Yalancı Tavuk Göğsü 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 1 litre süt 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 Türk kahvesi fincanı un 1 paket vanilya 150 gr. çilek File Antep fıstığı Hazırlanışı Bir tencere içinde şeker ve unu iyice karışt… Read More
  • Bisküvili Cevizli Havuç Tatlısı 6 KİŞİLİK Malzemeler 4 orta boy havuç 1 su bardağı toz şeker 15 gr. tereyağı 175 gr. sade bisküvi 75 gr. ceviz içi Hindistan cevizi Hazırlanışı 4 havuçu da rendeleyin. Bir kabın içine tereyağını, şek… Read More
  • Mutlu Yıllar Read More
  • Badem Taneli Dilim Portakal Tatlısı 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 8 ad. portakal 250 gr. toz şeker 50 gr. kabuksuz badem Hazırlanışı Dört tane portakalı soyun.Yuvarlak olarak dilimleyin. Dilimlerin kalınlığı bir parmak olsun.Bir t… Read More
  • Pastacılıkta Ne Nedir? O kadar çok hamur çeşidi var ki insan hepsini aklında tutmakta zorlanıyor. Bir de bunlara her geçen gün popülerliği artan pastacılığa özel farklı farklı kek çeşitleri ekleniyor. Bu terimler hakkında ufak da olsa bilgi sahibi… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV