Malzemeler

Krep için
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 ad. yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için
Çikolatalı dondurma
Vanilyalı dondurma
Antep fıstıklı dondurma
Taze yaban mersini
Çilek
Böğürtlen
Frambuaz

Hazırlanışı
Krep için, un ve yumurtayı bir kaseye alıp çırpın. Şeker ve sütü ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmayı sürdürün. Krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp tavaya bir kepçe krep harcından boşaltın. Tavayı hafifçe sallayın ve hamurun tavaya eşit olarak dağılmasını sağlayın. Hamurun her iki yüzünü pişirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kreplerin üzerine dondurma, yaban mersini, çilek, böğürtlen ve frambuaz ilave edin.
Afiyet olsun.
4 Kişilik


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV