Malzemeler

Krep için
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 ad. yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için
Çikolatalı dondurma
Vanilyalı dondurma
Antep fıstıklı dondurma
Taze yaban mersini
Çilek
Böğürtlen
Frambuaz

Hazırlanışı
Krep için, un ve yumurtayı bir kaseye alıp çırpın. Şeker ve sütü ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmayı sürdürün. Krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp tavaya bir kepçe krep harcından boşaltın. Tavayı hafifçe sallayın ve hamurun tavaya eşit olarak dağılmasını sağlayın. Hamurun her iki yüzünü pişirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kreplerin üzerine dondurma, yaban mersini, çilek, böğürtlen ve frambuaz ilave edin.
Afiyet olsun.
4 Kişilik

Related Posts:

  • İçi Peynir Ve Yumurta Dolgulu Krep Pasta 6-8 KİŞİLİK Malzemeler Krep için 400 gr. un 5 su bardağı süt Yarım su bardağı ayçiçekyağı 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz İç harç için 300 gr. beyaz peynir 1 demet maydanoz 100 gr. rendelen… Read More
  • Dondurmalı Ve Meyveli Krep Malzemeler Krep için 1 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 1 ad. yumurta 1 kahve fincanı toz şeker 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı Üzeri için Çikolatalı dondurma Vanilyalı dondurma Antep fıstıklı dondurma … Read More
  • Otlu Krep Malzemeler 150 gr. un 1 ad. yumurta Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 3 çay bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1/4 demet nane 1/4 demet dereotu 1/4 demet fesleğen Krem peynir Haz… Read More
  • Pazılı ve Peynirli Krep 6-8 KİŞİLİK Malzemeler Krep İçin 400 gr. un 5 su bardağı süt Yarım su bardağı ayçiçek yağı 2 ad. yumurta 1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin 400 gr. pazı 1 ad. soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 250 … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV