Krep için
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 ad. yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçek
yağı
Üzeri için
Çikolatalı dondurma
Vanilyalı dondurma
Antep fıstıklı dondurma
Taze yaban mersini
Çilek
Böğürtlen
Frambuaz
Hazırlanışı
Krep için, un ve
yumurtayı bir kaseye alıp çırpın. Şeker ve sütü ilave edip
pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmayı sürdürün.
Krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp tavaya bir kepçe krep
harcından boşaltın. Tavayı hafifçe sallayın ve hamurun tavaya
eşit olarak dağılmasını sağlayın. Hamurun her iki yüzünü
pişirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kreplerin üzerine
dondurma, yaban mersini, çilek, böğürtlen ve frambuaz ilave edin.
Afiyet olsun.
4 Kişilik