650 gr. baklavalık un
7 ad. yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı
Ayçiçekyağı
1 silme çay kaşığı
karbonat
Açmak için
400 gr. nişasta
Şerbeti için
1.750 gr. toz şeker
1 litre su
Hazırlanışı
Şerbeti için su ve
şekeri tencereye alıp 5-10 dak. kaynatın. Unu büyük bir kaba
alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarılarını ve diğer
malzemeleri sırasıyla ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur
elde edene kadar yoğurun. Hamuru 5 büyük parçaya ayırın.
Bu parçaları de kendi
aralarında 20 eşit paraya bölün. Toplamda 100 küçük parça
elde edin. Tüm parçaların üzerini temiz bir bezle örtün.
Parçaları tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı
büyüklüğünde açın. Her 20 parçayı bu şekilde açarak üst
üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini Antepfıstığı
ile kaplayın.
Diğer 20 kat parçayı de
açıp tepsiye yerleştirin. 20’li gruplar halinde tüm parçalar
ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir
bıçakla dilimler kesin. Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine
gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri
kızanncaya kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk
şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene
kadar bekletin. Afiyet olsun.
20 Kişilik