Malzemeler
650 gr. baklavalık un
7 ad. yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçekyağı
1 silme çay kaşığı karbonat

Açmak için
400 gr. nişasta

Şerbeti için
1.750 gr. toz şeker
1 litre su

Hazırlanışı
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dak. kaynatın. Unu büyük bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 5 büyük parçaya ayırın.
Bu parçaları de kendi aralarında 20 eşit paraya bölün. Toplamda 100 küçük parça elde edin. Tüm parçaların üzerini temiz bir bezle örtün. Parçaları tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her 20 parçayı bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın.
Diğer 20 kat parçayı de açıp tepsiye yerleştirin. 20’li gruplar halinde tüm parçalar ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin. Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızanncaya kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletin. Afiyet olsun.
20 Kişilik

Related Posts:

  • Antep Fıstıklı Baklava Malzemeler 650 gr. baklavalık un 7 ad. yumurta sarısı 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı Ayçiçekyağı 1 silme çay kaşığı karbonat Açmak için 400 gr. nişasta Şerbeti için 1.7… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV