4 su bardağı un
2,5 çay bardağı su
3 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
İç harcı için
250 gr. kıyma
3 ad. soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Hazırlanışı
Soğanları küp şeklinde
doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma,
tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra
kıyılmış maydanozu ekleyin. Un, tuz ve suyu bir kaba alıp
karıştırın ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine
nemli bir bez örtün ve 120 dak. dinlendirin. Dinlenmiş hamuru
unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit
bezeye bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm
büyüklüğünde açın, içini yağladığınız yuvarlak tepsiye
ilk dört yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı
harcı yayıp kalan yufkaları yine aralarına yağ sürerek üst
üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği
pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer
yüzünü de pişirin. Afiyet olsun.
6 Kişilik