Malzemeler
4 su bardağı un
2,5 çay bardağı su
3 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için
250 gr. kıyma
3 ad. soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin. Un, tuz ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 120 dak. dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit bezeye bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın, içini yağladığınız yuvarlak tepsiye ilk dört yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı yayıp kalan yufkaları yine aralarına yağ sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Afiyet olsun.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Kıymalı Pratik El Açması Börek Malzemeler 4 su bardağı un 2,5 çay bardağı su 3 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç harcı için 250 gr. kıyma 3 ad. soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV