Malzemeler
200 ml. krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı Hindistan cevizi
100 gr. beyaz çikolata

Hazırlanışı
Kremayı soğuması için buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra bir kaseye alın. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve çırpın. Süt tozu, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip hafif akışkan kıvamlı bir karışım olacak şekilde karıştırın. Karışımı buzdolabında 120 dak. bekletin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Hindistan cevizli karışımı buzdolabından çıkarıp erittiğiniz beyaz çikolatayı ilave edin. Karışımdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elinizle yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayın. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip buzdolabında 60 dak. daha dinlendirin. Afiyet olsun.
35-40 Adet

Related Posts:

  • Pastacılıkta Ne Nedir? O kadar çok hamur çeşidi var ki insan hepsini aklında tutmakta zorlanıyor. Bir de bunlara her geçen gün popülerliği artan pastacılığa özel farklı farklı kek çeşitleri ekleniyor. Bu terimler hakkında ufak da olsa bilgi sahibi… Read More
  • Fıstık Ezmeli Kağıt Helva Malzemeler 20 gr. tereyağı Yarım su bardağı pudra şekeri 120 gr. fıstık ezmesi Kağıt helva Hazırlanışı Kağıt helvaları enine olacak şekilde ikiye kesin. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Krema… Read More
  • Kuru Meyveli Sütlaç Malzemeler 1 lt. süt Sıcak su 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı bal Kabuklu badem Yaban mersini Kuru kayısı Hazırlanışı Pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Suyu çe… Read More
  • Badem Taneli Dilim Portakal Tatlısı 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 8 ad. portakal 250 gr. toz şeker 50 gr. kabuksuz badem Hazırlanışı Dört tane portakalı soyun.Yuvarlak olarak dilimleyin. Dilimlerin kalınlığı bir parmak olsun.Bir t… Read More
  • Kremalı Çilekli Beze Malzemeler 3 yumurta akı 6 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 50 gr. labne peyniri 50 ml. krema 150 gr. çilek İnce çekilmiş Antep fıstığı Hazırlanışı Fırını 150 derecede ısıtın. Yumurta aklarını bir k… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV