1 kg. toz şeker
Yarım litre su
1 yemek kaşığı limon
suyu
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı
vişne suyu
2 gr. krem tartar
Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra
şekeri
Hazırlanışı
Toz şeker ve suyu bir
tencereye alın. Şeker bütünüyle eriyinceye kadar kaynatın.
Limon suyunu ekleyip şerbet hafif koyulaşmaya başlayıncaya kadar
kaynamaya devam edin.
Nişasta ve vişne suyunu
bir kaseye alın. Nişasta tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Nişastalı karışımı kaynayan şerbete ekleyin ve topaklanmaması
için sürekli karıştırın. Şerbet kıvam almaya başlayınca
ocaktan alın.
Yüksek kenarlı bir
tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını
tepsiye döküp soğumaya bırakın. Pudra şekeri ve nişastası bir
kasede harmanlayıp tezgaha dökün. Lokumu yaydığınız tepsiyi
karışımın üzerine çevirin.
3 Mutfak makasına badem
yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde
kesin. Şeritleri pudra şekerine iyice bulayıp küp küp kesin.
Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayın.
Afiyet olsun.
8 Kişilik