Malzemeler
200 gr. badem unu
Tuz
Bir tutam kabartma tozu
100 gr. kuru yaban mersini
30 gr. Hindistan cevizi
45 gr. pekmez
1 ad.yumurta
Akçaağaç şurubu

Hazırlanışı
Kuru malzemelerin hepsini bir kasede karıştırın. Pekmez ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Bir tutam kadar tuz ve kalan kuru malzemeli karışıma ilave edip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamura yuvarlak yassı bir şekil verip 8 parçaya bölün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine akçaağaç şurubu gezdirin. Afiyet olsun.
6 Kişilik

Related Posts:

  • Pekmezli Şekersiz Scone Malzemeler 200 gr. badem unu Tuz Bir tutam kabartma tozu 100 gr. kuru yaban mersini 30 gr. Hindistan cevizi 45 gr. pekmez 1 ad.yumurta Akçaağaç şurubu Hazırlanışı Kuru malzemelerin hepsini bir kased… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV