Malzemeler

200 gr. ceviz içi

18 gr. taze maya

2 yemek kaşığı bal

40 ml. zeytinyağı

400 gr. un

100 gr. tam buğday unu

8 gr. tuz

250 ml. ılık su


Hazırlanışı

Ceviz içini iri iri doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Fazla yakmadan yaklaşık 10 dak. kavurun. Maya ve balı bir kabda karıştırın. Mayanın çözülmesi için 10 dak. kadar bekletin. Zeytinyağı, unlar, tuz ve kavrulmuş cevizleri ekleyip harmanlayın. Suyu ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp 60 dak. kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru unladığınız tezgah üzerine alarak tekrar yoğurun. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bıçakla kesikler atın. Üzerini nemli bir bezle örtüp fırının içinde 60 dak. daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızanncaya kadar yaklaşık 30 dak. pişirin. Bir saat kadar dinlendirin.

Afiyet olsun.

6 Kişilik


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV