kahvaltılık ve ezme tarifleri

Malzemeler

Yarım kg. domates

3 diş sarımsak

2 ad. patlıcan

5 ad kırmızı kapya biberi

Tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı

Kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesler ve sarımsakları mutfak robotundan geçirip bir tenceresye alın. Domatesler suyunu çekinceye kadar kaynatın.

Patlıcan ve kırmızı biberlerin üzerlerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış fırında közleyin. Kabuklarını soyup ayrı ayrı blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelen patlıcan ve biberleri kaynamakta olan domatese ekleyin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip 3-4 dak. daha pişirip ocaktan alın.

Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV