Malzemeler
1 ad. soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
7-8 dilim dana füme
Yarım kangal sucuk
1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
2 ad. yufka
150 gr. dil peyniri
1 ad. yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı keten tohumu
Hazırlanışı
Yarım ay şeklinde (piyazlık) doğradığınız soğanı tereyağında karamelize oluncaya kadar soteleyin. Küp küp doğradığınız dana füme, sucuk, dilimlenmiş siyah zeytin ve ince çekilmiş cevizi bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini bir borcamın tabanına yayın. Sucuklu harcı üzerine yayıp rendelediğiniz dil peynirini ekleyin. Diğer yufka ile üzerini kapatın. Yumurta, yoğurt, süt ve Ayçiçek yağını bir kasede karıştırın. Bir fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün. Çörekotu, susam ve keten tohumunu bir kasede karıştırıp böreğin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. pişirin.
Afiyet olsun.
4 Kişilik