Malzemeler
1 su bardağı un
1/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
1 su bardağı krema
2 ad. limonun rendelenmiş kabuğu
2 ad. limonun suyu
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Yarım çay bardağı haşhaş tohumu
Tereyağı
Bal
Hazırlanışı
Un, toz şeker, kabartma tozu, karbonat ve bir tutam kadar tuzu bir kapta harmanlayın. Krema, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya esansı ve haşhaş tohumunu ise ayrı bir kapta çırpın. Unlu karışımı yumurtalı harca ekleyin ve tüm malzeme iyice birbirine karışıncaya kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
Bir tavada tereyağını eritin. Harçtan bir kepçe kadar alarak tavaya yayın. Her iki yüzünü de pişirin. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine bal gezdirin.
Afiyet olsun.
4 Kişilik