Malzemeler
250 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 ad. yumurta akı
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 yemek kaşığı acuka
Üzeri için
1 ad. yumurta sarısı
İnce çekilmiş ceviz
Labne peynir
Dereotu
Hazırlanışı
Eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kabına alın. Zeytinyağı, su ve yumurta akını ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuzu ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Son olarak acukayı ekleyin ve tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle bastırarak yayın ve şekilli bir kalıpla parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmcaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine labne peynir sürün. Dereotuyla süsleyin.
Afiyet olsun.
20-25 Adet