Malzemeler
25 gr. tereyağı
Yarım su bardağı süt
225 gr. un
1 çay kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3-4 dal dereotu
6 dilim jambon
1 kırmızı kapya biberi
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
Eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kaba alın. Süt, un, toz hardal, kırmızı toz biber, ince kıydığınız dereotu, jambon ve kırmızı kapya biberini ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla 3 cm. inceliğinde açın. Hamurdan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dak. pişirin.
Afiyet olsun.
15-20 Adet