Malzemeler 
25 gr. tereyağı 
Yarım su bardağı süt 
225 gr. un 
1 çay kaşığı toz hardal 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
3-4 dal dereotu 
6 dilim jambon 
1 kırmızı kapya biberi 

Üzeri için 
1 yumurta sarısı 
1 tatlı kaşığı susam 
1 tatlı kaşığı kekik 

Hazırlanışı 
Eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kaba alın. Süt, un, toz hardal, kırmızı toz biber, ince kıydığınız dereotu, jambon ve kırmızı kapya biberini ekleyip tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla 3 cm. inceliğinde açın. Hamurdan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dak. pişirin. 
Afiyet olsun. 
15-20 Adet

Related Posts:

  • Kırmızı Biberli Ve Jambonlu KurabiyeMalzemeler 25 gr. tereyağı Yarım su bardağı süt 225 gr. un 1 çay kaşığı toz hardal 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 3-4 dal dereotu 6 dilim jambon 1 kırmızı kapya biberi Üzeri için&n… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV