Malzemeler 

Hamuru için 
500 gr. un 
1 çay bardağı Ayçiçek yağı 
1 çay bardağı süt 
1 paket kabartma tozu 
Tuz 
Buğday nişastası 

İç harcı için 
1 takım kuzu Akciğer 
2 soğan 
Ayçiçek yağı 
Kırmızı toz biber 
Karabiber 
1 çay bardağı su 
Tuz 

Hazırlanışı 
İç harcı için, kuzu Akciğeri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip 5 dak. pişirin. Suyu süzüp tekrar su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. 
Ocaktan alıp suyunu süzün ve küçük doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğradığınız akciğerleri ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Suyunu ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hamuru için, unu bir kaba alın. Ayçiçek yağı, süt, kabartma tozu ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun ve hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Parçaların üzerine nişasta serpin ve 50 cm. çapında olan bir tepsi boyutunda açın. Yufkalardan bir tanesini tepsiye yayın. Üzerine Ayçiçek yağı sürüp diğer yufkayı üzerine yerleştirin. Üzerine bir miktar iç harcından ilave edin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
Böreği baklava dilimi şeklinde kesip üzerine Ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun. 
6-8 Kişilik

Related Posts:

  • Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek Malzemeler 4 su bardağı un 20 gr. yaş maya Yarım su bardağı ılık su 1 ad. yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 300 gr. r… Read More
  • Tuzlu Sosisli Lokmalar Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt 1 ad. yumurta Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı un 2 ad. sosis Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Kızartmak için ayçiçek yağı Hazırlanışı Yoğurt, yumurta… Read More
  • Kıymalı Pratik El Açması Börek Malzemeler 4 su bardağı un 2,5 çay bardağı su 3 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç harcı için 250 gr. kıyma 3 ad. soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı … Read More
  • Şeftalili Çıtır Börek Malzemeler 2 ad. şeftali 5 ad. yufka 20 gr. tereyağı 50 gr. esmer şeker 30 gr. file badem Pudra sekeri Hazırlanışı Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarın. İnce ince dilimleyin. Yufkalardan 12 tane 18 san… Read More
  • Beyaz Peynirli Biberiyeli Milföy Malzemeler 9 ad. milföy hamuru 100 gr. beyaz peynir 2 dal taze biberiye Tuz Karabiber Hazırlanışı Milföy hamurlarını 15-20 dak. oda ısısında bekletin. Yumuşayan milföyleri yan yana bitiştirip kare haline getirin v… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV