Malzemeler 

Hamuru için 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı Ayçiçeğk yağı 
1 ad. yumurta 
1 paket kabartma tozu 
125 gr. tereyağı 
Yarım çay bardağı sirke 
1 çay kaşığı limon suyu 
4 yemek kaşığı tereyağı 
Aldığı kadar un 
İnce çekilmiş Antep fıstığı 
Nişasta 

Arası için 
1 su bardağı ceviz içi 
1 su bardağı fındık içi 
Şerbeti için 
4 su bardağı toz şeker 
4 su bardağı su 
5-6 damla limon suyu 

Hazırlanışı 
Yarım çay bardağı sirke, 1 ad. yumurta, 125 gr. tereyağı, birer su bardağı yoğurt, süt ve Ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı limon suyunu hamur bir kaba alın. Azar azar un ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya ayırın. 
Ceviz ve fındık içlerini çok ince olacak şekilde ufalayın. 10 parçanın üzerine nişasta serpip çay tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste dizin. 10 hamuru aynı anda oklavayla tepsi büyüklüğünde incecik açın. Açtığınız yufkaların üzerine biraz ceviz ve fındık karışımından serpip oklavaya sarın. Oklava üzerinde büzerek bu şekilde oklavadan çıkarın. 10 cm'lik parçalar şeklinde kesip yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. 
Üzerlerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
Bu arada şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın ve şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti oda ısısındaki pişmiş hamurların üzerine gezdirerek dökün.Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerlerini ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyin. 
Afiyet olsun. 
6-8 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV