Malzemeler 

Hamuru için 
2 su bardağı un 
1 su bardağı su 
1 paket instant maya 
Tuz 

İç harcı için 
1 ad. soğan 
200 gr. kıyma 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 ad. domates 
6-7 dal maydanoz 
Tuz 
Kırmızı pul biber 
Karabiber 

Servis için 
Maydanoz 
Soğan 
Domates 
Limon 

Hazırlanışı 
Hamur için, unu bir kaba alın. Su, maya ve bir çay kaşığı kadar tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 60 dak. kadar dinlendirin. 
İç harcı için ince kıydığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında soteleyin. Kıymanın rengi dönmeye başladığında küp doğradığınız domates ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. 
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya ayırın.Parçaları merdane yardımıyla tek tek açın. Açtığınız parçaların üzerine kıymalı harçtan yayın. Lahmacunu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin. Altı hafif kızarıp pişince tabağa alın. 
Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limon dilimleriyle masaya getirbilirsiniz. 
Afiyet olsun. 
10 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV