Malzemeler
500 gr. ebegümeci
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Yaş mayayı bir kaba alıp ılık su ile mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Parçaların üzerine hafifçe un serpip 25 cm. çapında açın. Böreğin iç harcı için soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. İri parçalar şeklinde koparılmış ebegümeçlerini ilave edip karıştırın. Açtığınız hamurların üzerine harcı yayın. Karşılıklı kenarların dördünü orta kısımda birleştirin. Oluşan kulakçıkların ucunu ortada birleştirin. Hamuru ters çevirip tepsiye alın. Geri kalan malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV