300 ml krema
2 yemek kaşığı limon
suyu
2 yemek kasığı pudra
şekeri
200 ml süzme yoğurt
5 ad. beze
200 gr. çilek
Çilek
Frambuaz
Nane yaprakları
Sosu İçin
150 gr. frambuaz
150 gr. çilek
2 yemek kaşığı pudra
şekeri
1 yemek kaşığı limon
suyu
Hazırlanışı
Servis kaplarının içini
streç filmle kaplayın. Krema, limon suyu, pudra şekeri ve yoğurdu
bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Küçük parçalara böldüğünüz bezeler ve küp doğradığınız
çilekleri ekleyerek karıştırın. Servis kaplarına dağıtın.
Dondurucuda 3 saat kadar dinlendirin.
Sosu için, frambuaz,
çilek, limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Sosu süzgeçten
geçirin. Parfeleri servis tabağına ters çevirip streç filmi
çıkartın. Etrafına sos gezdirin. Çilek, frambuaz ve nane
yapraklarını üstüne yerleştirin.
Afiyet olsun.