500 gr. ebegümeci
2 soğan
5
yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık
su
1 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı toz
şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
Hazırlanışı
Yaş mayayı bir kaba alıp
ılık su ile mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve
ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyip
hamuru yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Parçaların
üzerine hafifçe un serpip 25 cm. çapında açın. Böreğin iç
harcı için soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. İri
parçalar şeklinde koparılmış ebegümeçlerini ilave edip
karıştırın. Açtığınız hamurların üzerine harcı yayın.
Karşılıklı kenarların dördünü orta kısımda birleştirin.
Oluşan kulakçıkların ucunu ortada birleştirin. Hamuru ters
çevirip tepsiye alın. Geri kalan malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.