(8 KİŞİLİK)
1 su bardağı ayçiçeği yağı
3 yumurta
l su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı karbonat
1 su bardağı ceviz içi
Şerbet için
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı
Süzme bal
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Ayçiçeği yağı,
yumurta, şeker ve sütü derin bir kapta çırpın. Un, irmik,
karbonat ve ceviz içini ilave edip çırpın. Geniş kenarlı ısıya
dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın. 170
dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Şerbeti için su, bal
ve şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin.
Soğumaya bırakın. Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk
şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirin. Antep fıstığı ve
frambuazla süsleyip servis yapın.