(6-8 KİŞİLİK)
Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4
su bardağı un
Şerbeti için
4.5 su bardağı tozşeker
4.5 su bardağı su
Üzeri için
Kaymak
İri çekilmiş Antep fıstığı
Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük
bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp
yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker
ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan
tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları
fırında 5 dakika bekletin bırakın ve şerbetini çekmesini
sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.