(8 KİŞİLİK)
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı su
Dondurma
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Ayçiçek yağı
İç harcı icin
200 gr. ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Un hariç diğer
malzemeleri büyük bir kaba alıp karıştırın. Unu ilave ederek
yumuşak bir hamur yoğurun. üzerini nemli bir bezle kapatıp 10
dakika dinlenmeye bırakın.İç harcı için gereken malzemeleri bir
kasede karıştırın. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu
kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyip karıştırın
ve tencereyi ocaktan alın. Hamurdan küçük parçalar koparıp çay
tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine ic harçtan ekleyip
hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını çatalla bastırarak
yapıştırın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Hamurları yağa
ekleyip kızartın. Kızarmış hamurları sıcak şerbete ekleyin ve
birkaç kez çevirip şerbeti çekmesini sağlayın. Dondurmayla
birlikte servis yapın.