8-10 KİŞİLİK
tatlı tarifleri
Malzemeler
500 gr. ceviz içi
2 su bardağı pudra şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yumurta akı
100 gr. kadayıf
30 gr. tereyağı

Hazırlanışı
Cevizleri mutfak robotunda çekin. Pudra şeker, limon kabuğu ve yumurta akını ilave edip robotta hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamurdan küçük parçalar ayırıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Buzdolabında bir saat kadar bekletin. Kadayıfı küçük parçalara ayırıp tereyağında renkleri dönünceye kadar kavurun. Ceviz toplarını kadayıfa bulayıp servis yapın.


Related Posts:

  • Susam Helvası Malzemeler 1 su bardağı susam 1,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede toz şekerini ara ara karıştırarak eritin. Şeker erir erim… Read More
  • Badem Tatlısı Malzemeler 3 ad. yumurta 250 gr. toz badem 100 gr. rendelenmiş Hindistan cevizi 125 gr. pudra şekeri 100 gr. irmik Yarım portakalın kabuğu Şerbeti için 500 gr. toz şeker 500 ml. su Yarım limonun s… Read More
  • Milföylü Ballı Şöbiyet Malzemeler 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı irmik 1 paket milföy hamuru 150 gr. file Antep fıstığı 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı bal Hazırlanışı İrmik ve sütü bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı… Read More
  • Bursa Cevizli Lokumu Malzemeler 2 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı kuru maya 2 kesme şeker 5,5 su bardağı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tutam tuz İç harç için 100 g ceviz 1 çay kaşığı tarçın 1,5 çay kaşığı yenib… Read More
  • Cevizli Bülbül Yuvası Malzemeler 3 yemek kaşığı yoğurt 250 gr. Tereyağı 1 tatlı kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı un Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV