(6-8 KİŞİLİK)
4 kivi
1 litre süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Portakal peltesi için
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3.5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Süt, buğday nişastası, toz şeker
ve unu tencereye alın. Mikserle iyice karıştırın. Kısık ateşte
sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın
ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kivileri minik parçalar
şeklinde doğrayın. Ilınmış muhallebiye ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi cam kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
Buzdolabında bekletip soğutun. Portakal peltesini hazırlamak için
tüm malzemeyi tencerede çırpın ve pişirin. Ilındıktan sonra
muhallebilerin üzerini portakal peltesiyle doldurun. Kivi
dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.