6 KİŞİLİK

muhallebi tarifleriMalzemeler

Karamel için
8 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için
1 yumurta
litre süt
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
parça ince dövülmüş damla sakızı

Hazırlanışı
Karamel için, şekeri yapışmaz yüzeyli bir tencerede eritin. Hafif ısıttığınız cam fırın kaplarına şekeri paylaştırın. Yumurta, 250 ml. süt ve unu mikserle iyice çırpın. Tencereye 750 ml. süt ile şekeri aktarın. Çırptığınız diğer malzemeleri tahta kaşıkla karıştırarak süte ilave edin. Damla sakızını ekleyin. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karameli paylaştırdığınız kalıplara muhallebiyi aktarın. Bir gün buzdolabında bekletin. Üzerini karamelize edilmiş şeker ile süsleyip servis yapın.

Related Posts:

  • Badem Tatlısı Malzemeler 3 ad. yumurta 250 gr. toz badem 100 gr. rendelenmiş Hindistan cevizi 125 gr. pudra şekeri 100 gr. irmik Yarım portakalın kabuğu Şerbeti için 500 gr. toz şeker 500 ml. su Yarım limonun s… Read More
  • Dondurmalı Katmer Tatlısı Malzemeler 60 gr tereyağı 12 ad. baklava yufkası 8 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı 3 yemek kaşığı kaymak Dondurma Hazırlanışı Tereyağını bir tencerede eritin. Baklava yufkalarından … Read More
  • Şerbetli İrmik TatlısıMalzemeler Hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 ad. yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Tuz … Read More
  • Şerbetli İstiridye TatlısıMalzemeler  Hamuru için 2 ad. yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 125 gr. tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağı un Yarım su bardağı irmik&n… Read More
  • Fındıklı Un Helvası Malzemeler 250 gr. tereyağı 2 su bardağı beyaz un Şertbeti için 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Fındık Hazırlanışı Şerbeti için su ve toz şekeri bir s… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV