6 KİŞİLİK
Karamel için
8 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
1 yumurta
litre süt
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
parça ince dövülmüş damla sakızı
Hazırlanışı
Karamel için,
şekeri yapışmaz yüzeyli bir tencerede eritin. Hafif ısıttığınız
cam fırın kaplarına şekeri paylaştırın. Yumurta, 250 ml. süt
ve unu mikserle iyice çırpın. Tencereye 750 ml. süt ile şekeri
aktarın. Çırptığınız diğer malzemeleri tahta kaşıkla
karıştırarak süte ilave edin. Damla sakızını ekleyin.
Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak
pişirin. Karameli paylaştırdığınız kalıplara muhallebiyi
aktarın. Bir gün buzdolabında bekletin. Üzerini karamelize
edilmiş şeker ile süsleyip servis yapın.