Malzemeler 
1 yumurta 
Yarim su bardağı toz şeker 
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 
Yarım su bardağı yoğurt 
3 su bardağı irmik 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
30 gr margarin 
1,5-2 su bardağı ceviz içi 

Şerbeti için 
2,5 su bardağı su 
3 su bardağı toz şeker 
yarım limonun suyu 

Hazırlanışı 
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 1 saat kadar bekletin. 26 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. Hazırladığınız harcın yarısını kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. Her tarafına eşit olacak şekilde ceviz içi yayın. Kalan harcı kaşık yardımıyla cevizlerin üzerine parça parça yerleştirip hahfçe yayın. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Soğuk fırına verin. Kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Dilimleyip her tarafına bolca hindistan ccvizi serpin. Antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet olsun.
8 Kişilik

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV