(6-8
KİŞİLİK)
Malzemeler
2 yumurta
150 gr margarin
3,5 su bardağı un
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı pudra
şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Ceviz içi
Hazırlanışı
Şeker ve suyu tencereye
alıp kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. 3-4
dakika kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Yumurtalardan bir
tanesinin sarısını ayırın. Derin bir kapta oda ısısında
yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla
karıştırırın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin.
Yağlı kağıt serili kenarları biraz yüksek fırın tepsisine
aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz İçi
yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında
kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine
ılınan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.