(6-8 KİŞİLİK)

Malzemeler
2 yumurta
150 gr margarin
3,5 su bardağı un
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı pudra şeker
ramazan tatlıları2 su bardağı iri çekilmiş ceviz İçi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Ceviz içi

Hazırlanışı
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın. Derin bir kapta oda ısısında yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırırın. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Yağlı kağıt serili kenarları biraz yüksek fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz İçi yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine ılınan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV