(8-10 KİŞİLİK)

Hamuru için
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçekyağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un

Tatlı tarifiÜzeri için
350 gr tereyağı

Hamuru açmak için
250 gr buğday nişastası
İçi için
1 kg tuzsuz peynir

Şerbeti için  
1 kg toz şeker
6 su bardağı su

Hazırlanışı
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Büyük bir hamur yoğurma kabına alın. Çatalla hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyin. Yavaşça unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde 10 beze yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Fırını 190 derecede ısıtın. 10 bezeyi nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste dizip hepsini birlikte tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş tuzsuz peyniri serpin. Diğer hamurları da aynı şekilde açın ve peynirlerin üzerine 20 kat daha yerleştirin. Üzerine tekrar rendelenmiş peynir serpin. Son kalan 20 bezeyi de nişasta ile aynı şekilde açın ve tepsiye yerleştirin. Hamuru istediğiniz büyüklükte karelere kesin. Tereyağını köpürene kadar eritin ve üzerinde oluşan köpükleri alın. Sıcak olarak hamurun her yerini ıslatacak şekilde yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ısısını 160 dereceye düşürün.

Arada bir kontrol ederek içinin pişmesini sağlayın. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerim kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV