(4-6 KİŞİLİK)
Malzemeler
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı
süt
3.5 su bardağı un
İç harcı için
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Şerbet için şeker ve suyu tencereye
alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha
kaynatıp Limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti
soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve kabartma
tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz
bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp oval açın kenarlarına 4-5 kesik yapın. Ortasına ceviz
ekleyin ve kesilmiş parçaların alt kısmından başlayarak
parçalan örün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında
kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine
ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.